TİYATRO KULÜBÜ

TİYATRO KULÜBÜ - PINAR GÜNDOĞAR
 
Amacı: Tiyatro kulübünün temel amacı;öğrencilerimizi tiyatro sanatına teşvik etmek, yaratıcılıklarını artırmak ve sanat alanında üreticiliklerini desteklemektir. Ayrıca dayanışma ve yardımlaşma alışkanlığı kazanmalarına, iş bölümünün faydalarını görmelerine, görev ve sorumluluk bilinci geliştirmelerine destek olmaktır. Tiyatro kulübünün faydaları; öğrencilerin dikkat, algılama, dinleme, konuşma, beden dilini kullanma ve iletişim kurma becerilerini geliştirmek, özgüven ve özsaygılarını yükseltmektir.
OYUNLARIMIZ :

1)DEĞERLER NEREDEDELER?  (2019-2020)


Yazar/Yönetmen: GÖNÜL TÜRÜT KESİM

Sosyal hayatın içerisinde göz ardı edilen değerlerimizle; unutulmayamahkûm edilen kültürel öğelerimizin günümüz hayatının içindeki kayboluşunu ve belleklerden silinişini alegorik (simgesel) bir üslupla anlatan tek perdelik özgün oyunda oyuncuların ismi oluşturulurken de yine alegoriden yararlanılmıştır. Oyunda soyut birer kavram olan değerlerimiz somutlaştırarakvarlıklarını vurgulanmak istenmiştir.

Oyunun konusu:
Erdem,ailesine daha iyi bir hayat verebilmek için Avusturalya’ ya çalışmaya gitmiş gurbette geçen sürede aile değerlerine sıkı sıkı sarılmış tüm güzel değerlerle donatılmış erdemli bir adamdır. Eşi Sevgi,Erdem’in olmadığı sürede çocuklarını yetiştirirken toplumsal ve sosyalçöküşten olumsuz etkilenmiş. Aile, olumsuz yönde bir değişim sürecine girmiştir. Oyunda gurbetten kesin dönüş yapan Erdem’in yaşadığı manevi yoksunlukla eşi ve çocuklarının hikayesi anlatılmaktadır.
2) ZAMANIN ÖTESİNDE ZAMAN ZAMAN İÇİNDE (2020-2021)


Yazar/Yönetmen:GÖNÜL TÜRÜT KESİM
 
Türk kültür ve medeniyetini değerlerini anlama, anlatmave yaşatma amacıyla mesleki eğitimin tarihi mihenk taşını oluşturan ahilik geleneğinin değerlerini, günümüz mesleki eğitimine adapte etmek için hazırlanan tiyatro oyunuyla mesleki eğitimdeki gençlere ulaşmak ve onlara ahilik geleneği
tanıtılmak istenmiştir.
 
Oyunun Konusu: Manevi ve vicdanı değerlerden yoksun, oldukça kaba,kibirli, görgüsüz ve eğitimsiz bir insan olan Ziya; şans oyunlarından bir gecede büyük miktarda para kazanır. Kazandığı parayla itibar satın almak isteyen Ziya; patron olup işveren olmak için eski bir hanın tüm alt katını uzun süreliğine peşin olarak kiralar. Ziya, hiçbir mesleki eğitim almamış, babasının
tüm uğraşlarına rağmen yetişsin diye onu yamak olarak verdiği hiçbir ustanın yanında ikinci gün kalmamıştır. Esnaf olabilmek için eğitime değil;sadece keskin bir zekâya ve yatırım yapabilecek paraya sahip olmanın yeterli olduğuna inanan Ziya, kiraladığı bu eski çarşının manevi gizemiyle tanışacak ve zamanın ötesinde gizemli bir yolculuğa çıkacaktır. Ziya; çıktığı gizemli yolculukta ona,kendini, değerlerini hatırlatan Ahi Evran’ı görme şansına erişecek, Ahi Evran’dan ve ustalardan öğrendikleriyle manevi yoksunluğunu ve eksiklerini fark
edecektir.
3)KABLOLU ÇOCUKLAR (2022-2023)


Yazar/Yönetmen:GÖNÜL TÜRÜT KESİM
OyunSorumlusu: PINAR GÜNDOĞAR
 
Oyun, internet ve sosyalmedyanın yarattığı bağımlılığın olumsuz sonuçlarını anlatan didaktik bir oyundur. Oyunda dijital güvenlik ve medya okuryazarlığının önemi anlatılmaktadır.
 
Oyunun Konusu: Yunus Emre'nin arkadaşlarının kablolu hikayesi.
4)BİZSİZE DÖNERİZ (2023-2024)


Yazar/Yönetmen:GÖNÜL TÜRÜT KESİM
Oyun Sorumlusu:PINAR GÜNDOĞAR
 
Bu oyun, öğrencilerin ilgi alanlarının keşfedilerek kendi yeteneklerine göre gelişmelerini desteklemenin birey ve toplum için değerli oluşunu anlatmaktadır.

Oyunun Konusu: Bilge Öğretmen; öğrencilerinin ilgi, alan ve yeteneklerini keşfeden onların zihinsel, bilişsel ve psikomotor yönlerinin bir arada gelişmesi için çaba gösteren ilgili bir öğretmendir. Yeteneklerine göre bazı öğrencilerinin meslek lisesine gönderilmesini ister. Lise giriş sınavı öncesinde velilerinin hayalleri ile öğrencilerin yetenekleri arasında çatışmanın anlatıldığı oyunda yanlış tercihler nedeniyle sıkışıp kalan öğrencilerin önce lise, sonra üniversite ve ardından iş arama süreci dramatik bir kurgu ile sergilenmiştir.